WERKWIJZE

Een creatieve fotoserie voor jou persoonlijk

Wanneer iets belangrijk voor je is of was, is het fijn om daarbij stil te staan en het vast te leggen. Voor je het weet is het weer voorbij, en we laten al zoveel snel aan ons voorbij gaan. Het is dan goed om te bedenken of een snelle foto met je telefoon genoeg is, genoeg om het gevoel over te brengen dat je op dat moment ervaart. Rauw Verhaal is er om jouw verhaal op een professionele manier vast te leggen, via een fotoserie of de foto’s verwerkt in een boekje, filmpje of andere uiting. Elk verhaal is anders, dat zie ik als een uitdaging om elke keer weer iets creatiefs en persoonlijks neer te kunnen zetten. Wanneer ik met jouw verhaal kennis maak, wil ik er goed over praten en nadenken om tot een idee te komen voor een project. Misschien weet je al hoe je jouw verhaal wil zien, maar ik vind het juist leuk om met een verhaal te kijken naar wat de passende uiting zal zijn. Uiteraard met jouw wensen in gedachten. Mijn doel is om iets te creëren waar jij jouw verhaal in terugziet, gemaakt met mijn gevoel voor beeld en creativiteit.

Hoe ziet het eruit als je met mij een project aangaat?

Stap 1: Mail en telefonisch contact
Na jouw aanvraag gaan we in gesprek over het aanstaande project. Op basis van het plan dat we bedenken maak ik een opzet voor een offerte, na goedkeuring daarvan gaan we door.

Stap 2: Het uitwerken van het plan
Wanneer duidelijk is wat we willen maken zal ik bedenken hoe ik hier invulling aan ga geven. Ik bedenk een plan van aanpak, een concept. Ik maak in dit stadium eventueel wat test foto’s om te kijken wat het beste werkt.

Stap 3: Het maken van de foto’s
Ik kom langs, afhankelijk van de grootte van het project 1 of meerdere keren, om de foto’s te maken voor het eindproduct. In het geval van een filmpje van de foto’s met geluid erbij zal ik ook tijd nemen om de geluidsopname(s) te maken.

Stap 4: Nabewerking
Nu is het voor mij tijd om aan de slag te gaan met het gemaakte werk. Zie ik dat ik nog iets mis of bedenk ik er nog iets bij, dan kom ik eventueel nog een keer terug. Maar in principe is het materiaal af en maak ik er dan het eindproduct van. Bij digitaal/print bewerk ik de foto’s tot ze goed zijn en laat ik ze eventueel printen. Bij een boekje ben ik bezig met het grafisch vormgeven en zit er ook wat tijd in het laten drukken van het boekje. Het maken van een filmpje van de foto’s kost me ook extra bewerkingstijd: alles wordt op de juiste volgorde gezet en het geluid/muziek komt er passend onder.

Stap 5: Levering
Het eindproduct is af! Het kan nu naar je opgestuurd worden. Ik zorg voor een goede verpakking en een USB waar de digitale bestanden opstaan. Nu kan ik gaan uitkijken naar de mooie reacties van mijn klanten zodat we ieder tevreden het project kunnen afsluiten.

Mijn stijl

De foto’s op mijn fotografie pagina zijn representatief voor mijn stijl. Ik hou van kleuren, helderheid en emoties. Ik vind het mooi als mijn foto’s er realistisch uitzien, dus verwacht van mij geen heftige bewerkingen en ongemakkelijke poses. Ik laat de persoon die op de foto komt vaak zijn of haar eigen gang gaan terwijl ik foto’s maak en daarbij geef ik kleine aansturingen zodat ik de juiste momenten kan vastleggen.

Prijspakketten

Met elke klant verloopt een project anders: per persoon/vraag wil ik kijken wat het beste bij diegene past en vervolgens maak ik een offerte op maat. Om toch iets van een indicatie te geven heb ik hier 3 pakketten uitgeschreven die een indruk geven van de prijs en verloop van een project.

Digitaal/print

Na mail of telefonisch contact maken we een afspraak, dan kom ik langs om foto’s te maken en kun je deze digitaal en/of op print verwachten.

 • Mail en telefonisch contact
 • Afspraak om de foto’s te maken
 • 1-2 weken bewerktijd
 • Minstens 3 foto’s
 • Levering digitaal en/of hoge kwaliteit print eventueel met lijst

Vanaf € 250,-

Voorbeeld serie: Annemarij en Bart-Jan op de fotografie rouw pagina en Anemoon Uitvaartbegeleiding op de fotografie bedrijf pagina.

Boekje

Ik kom langs om de wensen te bespreken en notities te maken, dan maken we 1 of meerdere afspraken voor het maken van de foto’s. Deze kun je dan digitaal en in een boekje of andere uiting verwachten.

 • Mail en telefonisch contact
 • Afspraak om een plan te maken, testfoto’s
 • Afspraken om de foto’s te maken
 • 2-3 weken bewerktijd
 • Minstens 8 foto’s
 • Levering digitaal en 1 boekje of andere grafische uiting.

Vanaf € 500,-

Voorbeeld boekje: Welterusten Lieve Mees op de fotografie rouw pagina

Beeld en geluid

Ik kom langs om onderzoek te doen, wat willen we neerzetten en overbrengen met de foto’s? Meerdere afspraken maken we om de foto’s te gaan maken, op verschillende locaties. Ook maak ik geluidsopnames of spreken we af welke muziek er bij past. De foto’s kan je dan digitaal en in een filmpje met muziek/tekst verwachten.

 • Mail en telefonisch contact
 • Afspraak om een plan te maken, testfoto’s
 • Plan schriftelijk uitgewerkt
 • Afspraken om de foto’s te maken, meerdere locaties/momenten/personen, eventueel ook geluidsopname
 • 3-4 weken bewerktijd
 • Minstens 15 foto’s
 • Levering digitaal en filmpje

Vanaf € 750,-

Voorbeeld filmpje: Beeld en Geluid op de fotografie herinnering pagina

De prijzen zijn inclusief BTW, meer toelichting ontvangt de klant bij de offerte. Bij foto’s voor commercieel gebruik komen er kosten bij voor het kopen van de licentie.


Ben je enthousiast en denk je de samenwerking met mij aan te willen gaan? Neem dan hier contact op!

Let’s make something beautiful together