BEDRIJF

Om je bedrijf op de kaart te zetten is het een goed idee om mooie foto’s te hebben van wie jij bent en wat je doet. Daar help ik je graag mee, mijn doel is om jouw verhaal als ondernemer op een persoonlijke manier naar voren te laten komen.

Anemoon Uitvaartbegeleiding

Dit is een fotoserie over het werk van Anemoon Elzinga als uitvaartbegeleidster op Terschelling.

VERTEL HET VERHAAL VAN JOUW BEDRIJF

Het werk van Anemoon is heel gevoelig, het maken van deze foto’s vroeg dus ook om een intieme aanpak. Ik volgde Anemoon tijdens haar werk en maakte alleen foto’s van andere mensen als daar goedkeuring voor was. In de foto’s wilde ik goed laten zien wat de verschillende aspecten van haar werk zijn en haar persoonlijke stijl naar voren laten komen. Dit doe ik door als een soort documentairemaker mee te lopen: ik observeer wat er gebeurt en probeer dan fotografisch het beste te halen uit die echte momenten.


DE NACHT ZONDER MUZIEK

Dit is een kleine foto serie die ik heb gemaakt over freelance muzikanten tijdens Covid-19. Zie hieronder een deel van de serie.

Tijdens Corona was er weinig leven in de brouwerij: geen concerten, optredens, muziek. Hier wilde ik een serie over maken: hoe dit de muzikanten raakt. Deze freelance muzikanten lopen deze periode een (groot) deel van hun inkomen mis, en moeten het daar maar mee doen.
Ik fotografeer de muzikanten op hun rug, om zo het gemis te voelen als kijker, het gebrek aan publiek, leegte. Daarnaast plaats ik een portretfoto voor hun identiteit, met een klein interview om als kijker een indruk te krijgen van hoe dat voor de muzikant is. De foto’s zijn gemaakt in de avond, wanneer normaal gezien juist de muzikale feestelijkheden plaatsvinden

De fotoserie heb ik uitgewerkt in een boekje. Zie hieronder een voorbeeld van 1 van de pagina’s.

Hoeveel invloed hebben de maatregelen op jouw muzikale carrière?
Mijn werkzaamheden bestaan voor 80% uit optredens en die zijn allemaal gecanceld, dus de maatregen hebben zeer grote invloed op mijn muzikale carrière.

Hoe uit je nu jouw muzikale creativiteit?
Blijven studeren en zelf nummers schrijven en opnemen.

Ben je iets tegengekomen, in deze tijd, wat je kunt gebruiken in de toekomst?
Het thuis lesgeven en hiervoor video’s maken is iets wat ik in de toekomst zal blijven gebruiken denk ik.

Wil jij ook een persoonlijke fotoserie over jouw werk? Neem dan contact met mij op.